Lazanijos suktinukai

Ingredientai: Lazanijos lakštai - 4 vienetai, Krabų lazdelės - 225 gramai, Ricotta sūris - 50 gramai, Kiaušinio baltymai - 1 vienetas, Džiovintos petražolės - 0.5 arbatinio šaukštelio, Svogūnų milteliai - 0.25 arbatinio šaukštelio, Česnakų milteliai - 0.25.

Lazanijos lakštus pavirti apie 5 min., išgriebti ir nusausinti. Šakute išmaišyti susmulkintas krabų lazdeles, ricotta sūrį (galima naudoti paprastą varškę), sutarkuotą mėlynąjį sūrį, kiaušinio baltymą ir prieskonius. Gautą masę padalinti į keturias dalis ir dėti ant kiekvieno lazanijos lakšto šalia krašto. Susukti į rutulius ir dėti į skardą. Lazanijos suktinukus gausiai aptepti pomidorų padažu (turi būti padengtas visas lakštas). Suktinukus apdenkite folija ir su šakute padarykite keletą skylučių, garams išeiti. Suktinukus kepti 180 C orkaitėje 30 minučių. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutėms įdėkite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.