Makaronai su varškės padažu
Ingredientai: Sviestas - 75 gramai, Svogūnas - 0.5 vieneto, Makaronai - 300 gramai, Varškė - 300 gramai, Grietinė - 75 gramai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.
Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite. Geriausia rinktis makaronus su kiaušiniu, tačiau tiks ir kitokie. Išvirtus makaronus perliekite šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti ir verskite atgal į puodą. Sviestą išlydykite ir jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Apkepintą svogūną, varškę, grietinę sudėkite į puodą su makaronais, įjunkite nedidelę ugnį ir kelias min. patroškinkite vis maišydami. Gardinkite, druska, pipirais. Galima patiekti užbėrus sūrio, žalumynų.