Manų kruopų pyragas - apkepas

Manų kruopų pyragas - apkepas olepeshkina | Shutterstock.com

Manų kruopų pyragą galite kepti su įvairiomis šviežiomis ar džiovintomis uogomis. Įprastai jis tiekiamas su grietine ir uogiene. Jį galima tiekti ne tik kaip desertą, bet ir pusryčiams ar vakarienei.

Jums reikės:

  • 1,5 stiklinės manų kruopų;
  • 1,5 stiklinės kefyro;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

  1. Manų kruopas sumaišykite su kefyru, įberkite žiupsnelį druskos ir palikite brinkti 30 min.
  2. Kambario temperatūros sviestą (truputį pasilikite formai ištepti) gerai ištrinkite su cukrumi iki kol konsistencija bus vienalytė, puri.
  3. Tuomet į sviestą įmuškite kiaušinius ir perplakite.
  4. Sviesto ir kiaušinių masę įmaišykite į jau pabrinkusius manus su kefyru. Viską permaišykite.
  5. Kepimo formą ištepkite pasiliktu sviestu, supilkite tešlą.
  6. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 45-60 min.
  7. Patikrinkite dantų krapštuku - jeigu ištraukas nėra aplipęs tešlos gumuliukais, tai pyragas paruoštas. Iškepusį pyragą galima apiberti cukrumi, grąžinti į orkaitę ir palaikyti dar apie 10 min. - susidarys traški cukraus plutelė.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.