Marinuota silkė su spanguolėmis
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-12-16
Pawel Michalowski | Shutterstock.com
Riebi silkė puikiai dera su lengvos rūgštelės turinčiomis spanguolėmis. Šią marinuotą silkę paruošite itin greitai, o skonis tikrai nenuvils.
Marinuota silkė su spanguolėmis: ko reikės?
Su spanguolėmis marinuotai silkei jums reikės:
- 2 sūdytos silkės filė (apie 400–500 g);
- 2-3 šaukštų džiovintų, šaldytų arba šviežių spanguolių;
- 150 ml vandens;
- 100 ml obuolių arba balto vyno acto;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio druskos (jei silkė labai sūri - pagal skonį);
- 1 šaukštelio pipirų mišinio grūdeliais: juodųjų, kvapiųjų, baltųjų, rožinių;
- 2 lauro lapų;
- žiupsnelio čiobrelių;
- 2 šaukštų neutralaus skonio ir kvapo aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų).
Marinuota silkė su spanguolėmis: receptas
- Silkės ir kitų ingredientų paruošimas. Jei silkė itin sūri, galite ją 30-60 min. pamirkyti šaltame vandenyje, kad „išeitų“ druskos perteklius.
- Silkę nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Jei spanguolės džiovintos, minutėlei užpilkite karštu vandeniu, kad suminkštėtų. Jei šaldytos, atidėkite, kad atitirptų.
- Marinato paruošimas. Puode užvirinkite vandenį su actu, cukrumi, lauro lapais, čiobreliais, pipirų mišiniu. Pavirkite 2-3 min., nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
- Marinavimas. Silkę, pramaišiui su spanguolėmis dėkite į stiklainį arba stiklinį indą ir supilkite vėsų marinatą bei aliejų. Silkė turi būti pilnai apsemta. Jeigu taip nėra, ją paspauskite.
- Sandariai uždenkite dangteliu ar apsukite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai 12-24 val., o geriau palaikyti porą dienų.
- Šią marinuotą silkę naudokite sumuštinukams, ji labai tinka su juoda duona. Galite ją patiekti ir su virtomis bulvėmis.





