Marmurinis keksas

Ingredientai: Pienas - 3 valgomieji šaukštai, Miltai - 225 gramai, Sviestas - 225 gramai, Cukrus - 225 gramai, Vanilės ekstraktas - 1 arbatinis šaukštelis, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Kakavos milteliai - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai -.

Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki kremo konsistencijos. Po vieną sumuškite kiaušinius ir kaskart gerai permaišykite. Tuomet dalimis, po porą šaukštų dėkite miltų (į juos prieš tai įsijokite kepimo miltelius ir permaišykite), vis permaišykite, galiausiai įpilkite šlakelį pieno, vanilės ekstrakto ir labai gerai perplakite iki vienalytės masės. Tešlą padalinkite į du dubenius. Į vieną dalį įmaišykite kakavos miltelių. Formą patepkite riebalais ir pilkite po šlakelį vienos, tada kitos masės. Sunaudoję abi tešlas jas dar atsargiai pamaišykite kepimo formoje. Kepkite maždaug 40-50 minučių, iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.