Marmurinis keksas
8H | Shutterstock.com
Marmurinis keksas atrodo įmantriai, tačiau jį iškepti tikrai nesunku. Šis keksas puikiai tiks prie kavos ar arbatos.
Jums reikės:
- 300 g miltų;
- 4 kiaušinių;
- 250 g sviesto;
- 120 ml pieno;
- 150-200 g cukraus;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- 2 šaukštų karčios kakavos;
- kelių lašų vanilės ekstrakto;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
- Truputį sviesto pasilikite formai patepti.
- Likusį minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki kol pabals ir masė bus puri.
- Po vieną, kaskart gerai perplakant įmuškite kiaušinius.
- Supilkite pieną ir perplakite.
- Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, įsijokite į skystą masę ir gerai permaišykite iki kol gausite vienalytę tešlą.
- Tešlą pagardinkite vanilės ekstraktu.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį atidėkite. Į kitą dalį įmaišykite kakavą.
- Kekso formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
- Dėkite kelis šaukštus šviesios ir kelis tamsios tešlos, apsargiai ir švelniai, tik truputį pamaišykite. Taip sudėkite abiejų spalvų tešlą, suformuodami marmurinį raštą.
- Kepkite iki 180°C įkaititoje orkaitėje apie valandą.
- Iškepusį keksą ištraukite iš orkaitės ir 10 min. palaikykite formoje, tuomet išimkite iš formos, visiškai atvėsinkite ir skanaukite.