Marmurinis keksas

Marmurinis keksas 8H | Shutterstock.com

Marmurinis keksas atrodo įmantriai, tačiau jį iškepti tikrai nesunku. Šis keksas puikiai tiks prie kavos ar arbatos.

Jums reikės:

  • 300 g miltų;
  • 4 kiaušinių;
  • 250 g sviesto;
  • 120 ml pieno;
  • 150-200 g cukraus;   
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 2 šaukštų karčios kakavos;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto;
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

  1. Truputį sviesto pasilikite formai patepti.
  2. Likusį minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki kol pabals ir masė bus puri. 
  3. Po vieną, kaskart gerai perplakant įmuškite kiaušinius.   
  4. Supilkite pieną ir perplakite.
  5. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, įsijokite į skystą masę ir gerai permaišykite iki kol gausite vienalytę tešlą.
  6. Tešlą pagardinkite vanilės ekstraktu.
  7. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį atidėkite. Į kitą dalį įmaišykite kakavą.
  8. Kekso formą ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
  9. Dėkite kelis šaukštus šviesios ir kelis tamsios tešlos, apsargiai ir švelniai, tik truputį pamaišykite. Taip sudėkite abiejų spalvų tešlą, suformuodami marmurinį raštą.
  10. Kepkite iki 180°C įkaititoje orkaitėje apie valandą.
  11. Iškepusį keksą ištraukite iš orkaitės ir 10 min. palaikykite formoje, tuomet išimkite iš formos, visiškai atvėsinkite ir skanaukite.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.