Mėsa grybų ir sūrio padaže

Ingredientai: Kiauliena - 1.5 kilogramo, Pievagrybiai - 500 gramai, Lydytas sūris - 250 gramai, Pomidorų pasta - 1 valgomasis šaukštas, Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai - 1 žiupsnelis.

Mėsą supjaustykite stambiais kubeliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepinkite iki tolygaus apskrudimo. Pievagrybius pavalykite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Sudėkite į keptuvę su apkepusia mėsa. Pagardinkite šaukštu pomidorų pastos. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite lydytą sūrelį, vėl gerai išmaišykite. Jeigu troškinys labai tirštas, tai šliūkštelėkite šlakelį vandens arba sultinio. Pagardinkite druska (jos reikėtų dėti labai saikingai, kadangi lydytas sūrelis ganėtinai sūrus), pipirais, mėgiamais prieskoniais. Viską uždenkite ir dar šiek tiek patroškinkite. Patiekite su mėgiamu garnyru.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.