Mėsos kepinėliai

Ingredientai: Faršas - 1 kilogramas, Svogūnai - 2 vienetai, Bulvės - 4 vienetai, Kiaušiniai - 5 vienetai, Sūris - 200 gūželės, Majonezas - 250 gramai.

Paruoškite faršą kaip kotletams. Bulves stambiai sutarkuokite, pasūdykite ir išmaišykite. Svogūnus susmulkinkite ir apkepkite. Sūrį stambiai sutarkuokite. Kiaušinius išvirkite, smulkiai supjaustykite, pabarstykite pipirais ir sumaišykite su 1 šaukštu majonezo. Iš faršo suformuokite maždaug 10 cm skersmens paplotėlius, sudėkite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus uždėkite svogūnų ir kiaušinių, tada - "kaupą" iš tarkuotų bulvių. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir apipilkite majonezu. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.