Mėsos kukuliai tešloje
Ingredientai: Jautienos ir kiaulienos faršas - 500 gramai, Sluoksniuota bemielė tešla - 500 gramai, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis, Malti pipirai - 1 žiupsnelis.
Patiekalas labai paprastas, lengvai ir greitai paruošiamas. Jei norite, kad mėsos kukuliai būtų aštresni, įlašinkite šiek tiek tabasko padažo. Mėsos faršą pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais, gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius, graikinio riešuto dydžio kamuoliukus (turėtų gautis 24 vienetai). Tešlą atšildykite, kiekvieną lakštą padalinkite į 12 juostelių. Mėsos kamuoliukus apvyniokite tešlos juostelėmis. Kepimo padėklą ištepkite aliejumi, sudėkite mėsos rutuliukus, apvyniotus tešla ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (maždaug 25 minutes).