Mielinė naminė picos tešla

Mielinė naminė picos tešla Julia Mikhaylova | Shutterstock.com

Bene kiekvienoje parduotuvėje galima nusipirkti jau paruoštos šviežios picos tešlos, apkeptų picos papločių ar sausų picos tešlos mišinių, tačiau pasiruošti naminę picos tešlą tikrai nesunku ir jums nereikės jokių įmantrių ingredientų. O su namine picos tešla iškeptos picos pavyks itin skanios!

Jums reikės:

  • 500 g miltų;
  • 7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių);
  • 300 ml šilto vandens;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelio druskos.

Gaminimas:

  1. Mieles (nesvarbu ar naudojate sausas ar šviežias), sumaišykite su cukrumi ir šiltu vandeniu. Palikite 5-10 min. iki kol suputos.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus su druska. Viduryje padarykite duobutę ir į ją įpilkite mielių ir vandens mišinį bei alyvuogių aliejų.
  3. Užmaišykite tešlą, ją dėkite ant miltuoto stalo ir minkykite apie 10 minučių, kol tešla taps elastinga ir glotni.
  4. Jei tešla per sausa, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens, o jei per lipni – įdėkite šiek tiek miltų.
  5. Suformuotą tešlos rutulį dėkite į aliejumi pateptą dubenį.
  6. Uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu arba plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1–1,5 valandos, kol tešla pakils.
  7. Iš tešlos formuokite norimo dydžio picas ir jas kepkite iki 220–250°C įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.