Migdoliniai pyragaičiai

Ingredientai: Kiaušinių baltymai - 6 vienetai, smulkinti migdolai - 100 gramai, Cukrus - 200 gramai, Cukraus pudra - 100 gramai, Takuota citrinos žievelė - 2 arbatiniai šaukšteliai, Apelsinas - 1 vienetas.

Apelsiną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Išplakite iki standžių putų du baltymus su trupučiu druskos. Baigiant plakti sudėkite smulkintus migdolus, cukraus pudrą ir pusę tarkuotos citrinos žievelės. Patepkite formeles riebalais ir pabarstykite miltais, sudėkite migdolinę masę. Kiekvienos formeles centre uždėkite po apelsino skiltelę, kepkite 160-180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių. Likusius baltymus išplakite su druska, cukrumi ir citrinos žievele iki standžių putų, sudėkite ant pyragaičių ir baikite kepti toje pačioje temperatūroje. Papuoškite tirpintu baltuoju šokoladu ir citrinos žievele.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.