Minkštos spurgos su grietine

Ingredientai: Kiaušiniai - 2 vienetai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Vanilinis cukrus - 10 gramų, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Grietinė - 4 valgomieji šaukštai, Degtinė - 1 valgomasis šaukštas, Miltai - 2 stiklinės.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite druską, vanilinį cukrų, supilkite degtinę, sudėkite grietinę. Viską gerai išmaišykite. Miltus persijokite su soda. Į mišinį supilkite kiaušinių plakinį. Suminkykite minkštą, tačiau nelipnią tešlą. Gali reikėti įberti dar truputį daugiau miltų, bet nepersistenkite. Leiskite tešlai 20 min. pailsėti. Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5-0,8 cm storumo lakštą. Stikline išspauskite apvalias spurgas, mažesne taurele išspauskite spurgų skyles (šiuos tešlos likučius galite išvirti atskirai, gausis mažytės, apvalios spurgytės). Spurgas virkite įkaitintame aliejuje (kad apsemtų iki pusės) iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Aliejuje virtas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Tiekiant apiberkite cukraus pudra. Taip pat galima glaistyti šokoladu, papuošti pabarstukais ir pan. Purios, minkštos ir kvapnios spurgos, kurios idealiai tiks prie kavos ar kakavos.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.