Minkštos spurgos su grietine

Šios grietinės spurgos yra purios, minkštos ir kvapnios, jos idealiai tiks prie kavos ar kakavos.
Jums reikės:
- 2 stiklinių miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 0,5 šaukštelio sodos;
- 2 kiaušinių;
- 4 šaukštų grietinės;
- 4 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- 1 šaukšto degtinės;
- žiupsnelio druskos;
- kepimui aliejaus;
- apibarstymui cukraus pudros.
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, suberkite druską, supilkite degtinę, sudėkite grietinę. Viską gerai išmaišykite.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir soda. Mišinį dalimis įsijokite į kiaušinių plakinį.
- Suminkykite minkštą, tačiau nelipnią tešlą. Gali reikėti įberti dar truputį daugiau miltų, bet nepersistenkite.
- Leiskite tešlai 20 min. pailsėti.
- Tešlą iškočiokite į maždaug 0,5-0,8 cm storumo lakštą.
- Stikline išspauskite apvalias spurgas, mažesne taurele išspauskite spurgų skyles (šiuos tešlos likučius galite išvirti atskirai, gausis mažytės, apvalios spurgytės).
- Spurgas virkite įkaitintame aliejuje (kad apsemtų iki pusės) iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
- Aliejuje virtas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
- Tiekiant apiberkite cukraus pudra. Taip pat galima glaistyti šokoladu, papuošti pabarstukais ir pan.