Moliūginis pyragas
Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Druska - 1 žiupsnelis, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Sviestas - 200 gramai, Vanduo - 4 valgomieji šaukštai, Slyvos, džiovintos - 100 gramai, Moliūgų minkštimas - 500 gramai, Vermutas - 1 stiklinė, Vanilinis cukrus - 2 .
Miltus, druską ir cukrų suberkite į dubenį, sudėkite atšaldytą sviestą, viską išmaišykite ir sukapokite plačiu peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Tuomet įpilkite tris šaukštus vandens ir išminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, dėkite į maišelį ir valandą laiko palaikykiye šaldymo kameroje. Moliūgo minkštimą supjaustykite ir troškinkite garų puode. Džiovintas slyvas užpikite vermutu (geras vermutas suteikia įdarui neapsakomą skonį ir aromatą), suberkite pusę stiklinės cukraus bei vanilinį cukrų ir troškinkite pamaišydami ant nedidelės ugnies tol, kol slyvos suminkštėja, o skystis nugaruoja. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, suformuodami aplink kraštelius. Įdarui gerai išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Paskui sudedame grietinę, cinamoną ir šlakelį citrinos sulčių bei šakute sutrintą troškinto moliūgo minkštimą. Vėl gerai išplakame. Ant tešlos išdėliojame slyvas. (slyvas galima sutrinti ir sumaišyti kartu su moliūgų mase). Ant slyvų iškrečiame moliūgų masę. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, maždaug 60 minučių.