Morkų apkepas

Ingredientai: Smulkiai sutarkuotos morkos - 2 stiklinės, Cukrus - 2 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Sviestas - 100 gramai, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Cinamonas - 1 žiupsnelis, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukšte.

Morkas sumaišome su cukrumi ir palaukite, kol jis ištirps. Grietinę sumaišykite su soda arba kepimo milteliais ir sudėkite į morkas. Įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpdytą sviestą, suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Miltų dėkite tiek, kad masė išeitų gana tiršta. Gerai išmaišykite, supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite apie pusvalandį.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.