Morkų apkepas

Ingredientai: Smulkiai sutarkuotos morkos - 2 stiklinės, Cukrus - 2 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Sviestas - 100 gramai, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Cinamonas - 1 žiupsnelis, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukšte.

Morkas sumaišome su cukrumi ir palaukite, kol jis ištirps. Grietinę sumaišykite su soda arba kepimo milteliais ir sudėkite į morkas. Įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpdytą sviestą, suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Miltų dėkite tiek, kad masė išeitų gana tiršta. Gerai išmaišykite, supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite apie pusvalandį.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.