Morkų apkepas
Ingredientai: Smulkiai sutarkuotos morkos - 2 stiklinės, Cukrus - 2 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Sviestas - 100 gramai, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Cinamonas - 1 žiupsnelis, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukšte.
Morkas sumaišome su cukrumi ir palaukite, kol jis ištirps. Grietinę sumaišykite su soda arba kepimo milteliais ir sudėkite į morkas. Įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpdytą sviestą, suberkite cinamoną ir vanilinį cukrų. Miltų dėkite tiek, kad masė išeitų gana tiršta. Gerai išmaišykite, supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite apie pusvalandį.