Naminiai bananiniai ledai (receptas)

Naminiai bananiniai ledai (receptas)

Jei norisi palepinti mažuosius be sąžinės graužaties, pasigaminkite bananinių ledų. Bananai turi švelnią tekstūrą, todėl net be jokių priedų jie primena grietinėlės ledus. Bananinių ledų receptas yra labai paprastas, juos gali paruošti ir vaikai.

Jums reikės:

  • Bananų. Tai - vienintelis būtinas ingredientas. Rinkitės gerai sunokusius arba pernokusius bananus (po vieną bananą vienai-dviems porcijoms, priklausomai nuo banano ir norimos porcijos dydžio).
  • Pieno arba jogurto (nebūtinai). Reikės valgomojo šaukšto pieno arba jogurto (gali būti su vaisiais) kiekvienam vidutinio dydžio bananui.
  • Cukraus (nebūtinai). Jo prireiks, jei kartais pritrūktų natūralaus bananų saldumo.
  • Kitų priedų (nebūtinai). Papuošimui ir pagardinimui galite panaudoti šokoladą, kokoso ar migdolų drožles, pabarstukus, razinas ar pan.

Kaip paruošti:

Bananus galite tiesiog supjaustyti griežinėliais ir įdėti į šaldiklį valandai ar dviems, kad sušaltų. Galima griežinėlius užmauti ant ledų pagaliuko - bus panašūs į šaldytų ledų čiulpinukus. Kad griežinėliai nesuliptų, į šaldiklį juos dėkite išdėliotus vienu sluoksniu ant padėkliuko ar lėkštės. Jei norite, griežinėlius galite glazūruoti tirpintu šokoladu, migdolų drožlėmis ar pabarstukais.

Tačiau galite rinktis ir kiek sudėtingesnį būdą bei paskaninti ledus įvairiais priedais. Tam reikės paruošti bananų masę:

  • Be kombaino: sutrinkite šviežius bananus šakute ar bulvių košės trintuvu. Jei liks smulkių gabalėlių - nieko baisaus.
  • Su kombainu: supjaustykite bananus giežinėliais ir įdėkite valandai - dviems į šaldiklį. Kai banano giežinėliai gerai sušals, sudėkite juos į kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Netrinkite ilgai, nes bananai greit atitirpsta, o ilgai trinami - kiek apkarsta.

Į paruoštą masę įmaišykite pieno, jogurto ar šokolado gabaliukų, jei reikia - įdėkite šiek tiek cukraus. Masę sudėkite į ledų formeles arba indelius, iš kurių bus valgomi ledai.

Jei masę gaminote iš nešaldytų bananų, dėkite masę į šaldiklį 1-2 val. Jei masę gaminote iš šaldytų bananų, į šaldiklį reikės įdėti trumpam.

Ištrauktus iš šaldiklio tokius ledus reikia valgyti tuojau pat, nes jie labai greitai atitirpsta.

APIE BANANUS:
  • Bananai gali būti vienas pirmųjų produktų pradėjus primaitinti.
  • Bananuose gausu kalio, magnio, vitaminų B6 ir C, taip pat maistinių skaidulų.
  • Vidutinio dydžio banane yra apie 110 kCal.