Naminių makaronų apkepas su varške
Ingredientai: Varškė - 200 gramai, Grietinė - 2 arbatiniai šaukšteliai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Kiaušinio trynys - 1 vienetas, Vanduo - 200 mililitrai.
Padarykite miltuose duobutę, įdėkite į ją gabalėlį sviesto ir pusę trynio, įberkite druskos, įpilkite šaukštą šalto vandens ir išminkykite tešlą. Iškočiokite ir palikite apdžiūti, tada supjaustykite juostelėmis ir išvirkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite ir nuvarvinkite. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, sluoksniuokite makaronus ir su cukrumi, grietine bei antąja trynio puse sumaišyta varške. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį.