Nekeptas „Nutella” pyragas
Ingredientai: Paprasti sausainiai („Gaidelis”, „Selga”) - 2 pakeliai, Riešutinis šokoladinis kremas („Nutella” ar kitas tokio tipo) - 400 gramai, Sviestas - 100 gramai, Kreminis sūris (ricotta arba kreminė varškė kepiniams) - 230 gramai, Plakamoji grietinė.
Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinėlių - tą galite padaryti maisto smulkintuvu arba galite sudėti sausainius ant pjaustymo lentelės ir kočioti kočėlu, jie sutrupės tikrai lengvai. Sausainių trupinius užpilkite lydytu sviestu, rankomis permaišykite ir šia mase išklokite tortinę, suformuokite ir iškilusius kraštelius. Šokoladinį kremą išplakite su kreminiu sūriu, į šią masę atsargiai įmaišykite iki putų išplaktą grietinėlę. Gautą kremą dėkite ant sausainių pagrindo ir gražiai išlyginkite. Pyragą šaldykite šaldytuve bent 4 valandas (geriau pernakt). Galite patiekti su plakta grietine ar apipylus lydytu šokoladu. Pyragą galite pagerinti į sausainių masę pridėjus riešutų, taip pat galite naudoti šokoladinius ar karamelinius sausainius.