Obuolių pyragas su kakava

Ingredientai: Kiaušiniai - 5 vienetai, Cukrus - 50 gramai, Sviestas - 250 gramai, Kakavos milteliai - 2 valgomieji šaukštai, Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 300 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Obuoliai - 1 kilogramas, Miltai.

Sviestą, cukrų ir kiaušinius sudėkite į indą ir išplakite mikseriu, kol gausis puri masė. Maišykite ir po truputėlį berkite miltus, sumaišytus su cinamonu, kakava ir kepimo milteliais. Susmulkinkite obuolius, pavoliokite juos miltuose ir suberkite į tešlą. Viską išmaišykite. Kepimo formą patepti riebalais, pabarstyti miltais, supilti paruoštą tešlą ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.