Originalus medaus tortas

Ingredientai: Medus - 90 gramų, Cukrus - 0.7 stiklinės, Miltai - 2.5 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Grietinė - 800 mililitrų, Trinta varškytė kepiniams - 600 gramų, Cukrus - 1 stiklinė.

Pirmiausiai pasiruoškite tešlos juosteles. Medus turi būti skystas, tad, jeigu jis kietas, pašildykite sudėję į indą įstatytą į puodą su verdančiu vandeniu. Palaukite kol šiek tiek atvės. Skystą medų sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais, išplakite. Įsijokite miltus (miltų gali reikėti ir kiek daugiau, tai priklauso nuo kiaušinių dydžio, miltų kokybės) bei kepimo miltelius, suminkykite minkštą, elastingą tešlą. Ji gali būti šiek tiek lipni, tačiau tai normalu, taip yra dėl medaus. Tešlą padalinkite į 3 lygias dalis. Kiekvieną jų iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo iki 0,5 cm plonumo. Supjaustykite 1 - 1,5 cm pločio juostomis. Juostų ilgį pasirinkite pagal jūsų turimą formą, kurioje šaldysite surinktą tortą. Puikiai tinka pailga kekso forma ar kvadratinis kepimo indas. Juostas sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje kol dailiai paruduos, apie 5-6 min. Stebėkite, kadangi juostelės greitai pradeda degti! Pasiruoškite kremą. Grietinę išplakite su cukrumi, tuomet sudėkite varškės masę ir gerai išmaišykite. Jeigu neturite kepinių varškės, tai tiks ir paprasta varškė - ją pertrinkite ir į kremą dėkite šiek tiek daugiau grietinės. Torto surinkimas. Į pasirinktą indą įklokite maistinę plėvelę. Ant dugno dėkite truputį kremo, išdėliokite juosteles, vėl tepkite kremu ir vėl dėliokite juosteles. Šitaip susluoksniuokite visą tortą. Viršų taip pat uždenkite maistine plėvele. Tortą laikykite šaldytuve bent 8-10 valandų. Gali stovėti ir parą. Sušaldytą tortą išverskite į lėkštę, atsargiai nuimkite maistinę plėvelę. Papuoškite lydytu šokoladu, uogomis, vaisiais, mėtų lapeliais.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.