Originalus tortas „Ugnikalnis“
Ingredientai: Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 100 gramai, Sviestas - 100 gramai, Miltai - 300 gramai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Graikiniai riešutai - 100 gramai, Grietinė, 15% riebumo - 500 gramai, Cukrus - 150 gramai, Šokoladas - 50 gramai.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios, baltos masės, tuomet įmuškite kiaušinį, įdėkite nugesintos sodos ir gerai išmaišykite. Po truputį dėkite miltus ir minkykite - tešla turi būti elastinga, panaši į plasteliną. Miltų gali reikėti truputį mažiau ar daugiau, tai priklauso nuo pačių miltų kokybės, kiaušinio dydžio. Paruoštą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iš pašaldytos tešlos atgnybkite nedidelį rutuliuką, jį gražiai išplokite, į vidų dėkite riešutą, sujunkite kraštelius ir tarp delnų suformuokite rutuliuką. Šitaip sunaudokite kitą visą tešlą ir riešutus. Paruoštus rutuliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. iki kol gražiai paruduos. Palikite atvėsti. Sumaišykite kremą: grietinę išplakite su cukrumi. Kreme pamirkykite rutuliukus ir juos dėliokite vieną ant kito taip, kad gautųsi kalno forma. Suformuotą formą apglaistykite šokoladu. Taip pat viršų galima papuošti keliomis vyšniomis iš uogienės, kurios primins tekančią lavą. Tortą bent porai valandų pastatykite į šaldytuvą, kad kremas įsigertų ir sustingtų. Gardus, nesunkiai pagaminamas ir tikrai originaliai atrodantis kepinys!