Orkaitėje kepta mėsytė su bulvėmis

Ingredientai: Bulvės - 20 vienetai, Svogūnai - 3 vienetai, Vištiena (ar kita mėsa) - 600 gramai, Sūris - 400 gramai, Majonezas - 400 gramai.

Supjaustytus svogūnus, bulves ir mėsą valandą pamarinuokite majoneze, tada pabarstykite druska ir prieskoniais. Sudėkite sluoksniais į skardą ar kepimo formą: bulvės, svogūnai, mėsa. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 minučių. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir žalumynais, o kai jis išsilydys - patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.