Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai

Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai from my point of view | Shutterstock.com

Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės... Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai yra puiki išeitis!

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų;
  • 1 mažo svogūno;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g sūrio;
  • 100 g miltų;
  • pundelio krapų ar kitų žalumynų (nebūtina);
  • pagal skonį druskos, pipirų ir kitų mėgstamų priekonių;
  • trupučio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Cukinijas stambiai sutarkuokite. Sutarkuotas cukinijas sudėkite į sietelį, pasūdykite ir palikite 10-15 minučių, kad išsiskirtų sultys. Praėjus šiam laikui labai gerai nuo jų nuspauskite skystį.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  3. Sumaišykite nuspaustus cukinijų tarkius, svogūną, kiaušinius, tarkuotą sūrį, miltus, smulkiai sukapotus žalumynus (jei naudojate), druską, pipirus ir kitus prieskonius.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi.
  5. Suformuokite nedidelius, plonus blynelius. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, apverskite ir kepkite dar 10-15 minučių.
  6. Patiekite šiltus su grietine, jogurtu ar kitu padažu.

Susiję straipsniai

Cukinijų ir sūrio blynai

Labai skanūs ir paprastai paruošiami cukinijų blyneliai.

Cukinijų apkepas su frikadelėmis

Cukinijų apkepas su frikadelėmis - puiki idėja pietums ar vakarienei, jeigu cukinijų blyneliai jau atsibodo.

Pikantiškas cukinijų keksas su sūriu

Šis cukinijų keksas yra puikus užkandis. Jį galima patiekti su įvairiais sūriais, užtepėlėmis, sultiniu ar lengva sriuba.