Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai
from my point of view | Shutterstock.com
Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės... Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai yra puiki išeitis!
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio cukinijų;
- 1 mažo svogūno;
- 2 kiaušinių;
- 100 g sūrio;
- 100 g miltų;
- pundelio krapų ar kitų žalumynų (nebūtina);
- pagal skonį druskos, pipirų ir kitų mėgstamų priekonių;
- trupučio aliejaus.
Gaminimas:
- Cukinijas stambiai sutarkuokite. Sutarkuotas cukinijas sudėkite į sietelį, pasūdykite ir palikite 10-15 minučių, kad išsiskirtų sultys. Praėjus šiam laikui labai gerai nuo jų nuspauskite skystį.
- Svogūną smulkiai supjaustykite.
- Sumaišykite nuspaustus cukinijų tarkius, svogūną, kiaušinius, tarkuotą sūrį, miltus, smulkiai sukapotus žalumynus (jei naudojate), druską, pipirus ir kitus prieskonius.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi.
- Suformuokite nedidelius, plonus blynelius. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, apverskite ir kepkite dar 10-15 minučių.
- Patiekite šiltus su grietine, jogurtu ar kitu padažu.