Orkaitėje kepti obuoliai

Ingredientai: Dideli obuoliai - 1 kilogramas, Sluoksniuota tešla - 400 gramai, Cukrus - 100 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, išskobkite vidų. Sudėkite savo mėgstamą įdarą. Tešlą supjaustykite juostelėmis, apipinkite obuolių viršų, tešlos likučius nupjaukite. Patepkite kiaušiniu, pabarstykite aguonomis, sezamų sėklomis ar tiesiog cukrumi. Obuolius sudėkite į kepimo formą, ant dugno papilkite vandens (tiek, kad siektų trečdalį formos aukščio), kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.