Orkaitėje keptų moliūgų sriuba
Goiipic | Shutterstock.com
Orkaitėje keptų moliūgų sriuba pavyksta itin aromatinga ir ryškesnio skonio nei virta „paprastuoju“ būdu.
Be to, tai puikus sprendimas jeigu nesinori lupti moliūgo - orkaitėje galite kepti stambius moliūgo gabalus su žieve, o vėliau tereikės išskaptuoti iškepusį minkštimą.
Jums reikės:
- 1 l vandens arba sultinio (daržovių ar vištienos);
- 1 kg moliūgo;
- 2 morkų
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako (jų nelupkite);
- 200 ml grietinėlės arba kokosų pieno;
- šlakelio aliejaus;
- pagal skonį druskos, pipirų, paprikos arba čili miltelių, prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
- Moliūgą supjaustykite kubeliais ar riekėmis. Galite jo nelupti ir po to tiesiog išskaptuoti iškepusį minkštimą.
- Svogūną perpjaukite į keturias dalis. Morkas stambiai supjaustykite.
- Moliūgą, svogūną, morkas ir česnako skilteles (su odele) dėkite ant kepimo skardos.
- Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais, žolelėmis.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės, kepti reikėtų apie 30 min.
- Iškeptas daržoves dėkite į puodą (jeigu nelupote moliūgų, jų minkštimą išskaptuokite, iškepusius česnakus išspauskite iš odelių).
- Jas užpilkite vandeniu, daržovių arba vištienos sultiniu.
- Virkite apie 10 min. ir sriubą pertrinkite.
-
Supilkite kokosų pieną arba grietinėlę, išmaišykite ir trumpai pašildykite, bet nevirkite.