Orkaitėje keptų moliūgų sriuba

Orkaitėje keptų moliūgų sriuba Goiipic | Shutterstock.com

Orkaitėje keptų moliūgų sriuba pavyksta itin aromatinga ir ryškesnio skonio nei virta „paprastuoju“ būdu.

Be to, tai puikus sprendimas jeigu nesinori lupti moliūgo - orkaitėje galite kepti stambius moliūgo gabalus su žieve, o vėliau tereikės išskaptuoti iškepusį minkštimą.

Jums reikės:

  • 1 l vandens arba sultinio (daržovių ar vištienos);
  • 1 kg moliūgo;
  • 2 morkų
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako (jų nelupkite);
  • 200 ml grietinėlės arba kokosų pieno;
  • šlakelio aliejaus;
  • pagal skonį druskos, pipirų, paprikos arba čili miltelių, prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais ar riekėmis. Galite jo nelupti ir po to tiesiog išskaptuoti iškepusį minkštimą.
  2. Svogūną perpjaukite į keturias dalis. Morkas stambiai supjaustykite.
  3. Moliūgą, svogūną, morkas ir česnako skilteles (su odele) dėkite ant kepimo skardos.
  4. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, prieskoniais, žolelėmis.
  5. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės, kepti reikėtų apie 30 min.
  6. Iškeptas daržoves dėkite į puodą (jeigu nelupote moliūgų, jų minkštimą išskaptuokite, iškepusius česnakus išspauskite iš odelių).
  7. Jas užpilkite vandeniu, daržovių arba vištienos sultiniu.
  8. Virkite apie 10 min. ir sriubą pertrinkite.
  9. Supilkite kokosų pieną arba grietinėlę, išmaišykite ir trumpai pašildykite, bet nevirkite.
     

Susiję straipsniai

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.

Trapūs sausainiai „Raganų pirštai“

Šiurpiai atrodantys, tačiau tikrai lengvai pagaminami sausainiai „Raganų pirštai“ tiks Helovynui ar teminiam šiurpiam vakarėliui.