Skaniausias ir paprasčiausias čili troškinys

Čili troškinys arba čili sriuba su faršu, pupelėmis ir kukurūzais - teks-meks (angl. Tex-Mex) virtuvės įkvėptas patiekalas, kuris puikiai tiks sočiai vakarienei ar pietums.
Šis troškinys tikrai nebūtinai turi būti aštrus, tad jis puikiai tiks visai šeimai.
Troškiniui galite naudoti įvairų faršą, skirtingas pupeles ir daržoves. Jis bus puikaus skonio ir pašildytas kitą dieną, o troškinio perteklių tikrai galite užšaldyti.
Jums reikės:
- ~ 400 g mėgstamo faršo (jautienos arba kiaulienos ir jautienos, tačiau tiks kiaulienos ar paukštienos);
- 1 svogūno;
- 2-3 skiltelių česnako;
- 1 didesnės morkos,
- 1 didesnės paprikos;
- 1 skardinės (400 g) konservuotų pupelių;
- 1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų;
- 1 skardinės (340 g) konservuotų kukurūzų;
- 2 šaukštų pomidorų pastos;
- 1 šaukšto cukraus;
- pagal skonį, druskos, pipirų, čili, saldžiosios paprikos miltelių, baziliko;
- kepimui šlakelio aliejaus;
- patiekimui tarkuoto sūrio, kukurūzinių traškučių ar batono su česnakinio sviesto įdaru.
Patarimas: į troškinį pačioje gaminimo pabaigoje galite įmaišyti kelis gabaliukus juodojo šokolado, tai troškiniui suteiks labai gero skonio ir aromato.
Gaminimas:
- Puode su nesvylančiu dugnu ar troškintuve įkaitinkite aliejų, jame apkepinkite nedideliais kubeliais supjaustą svogūną, pridėkite smulkintą česnaką ir dar minutėlę pakepkite.
- Sudėkite faršą ir apkepinkite.
- Pridėkite kubeliais pjaustytą morką, pakepkite iki kol šiek tiek suminkštės.
- Pridėkite kubeliais pjaustytą papriką, pakepkite kelias minutes.
- Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais.
- Dėkite pomidorų pastos, supilkite smulkintus konservuotus pomidorus.
- Pagal poreikį įpilkite vandens.
- Viską 15-20 min. patroškinkite iki kol troškinio konsistencija bus vientisa.
- Įberkite cukraus, kuris subalansuos pomidorų rūgštumą.
- Sudėkite perplautas pupeles, kukurūzus ir viską dar 10-15 min. patroškinkite.
- Jeigu reikia, atskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos, užvirkite ir dar porą minučių pavirkite.
- Patiekite su tarkuotu sūriu, kukurūziniais traškučiais ar česnakiniu batonu.