Paprastasis obuolių pyragas „Šarlotė“
Gamzova Olga | Shutterstock.com
Obuolių pyragas „Šarlotė“ yra daugelio labai mėgstamas.
Manoma, kad pyragas „Šarlotė“ pirmą kartą buvo sukurtas Anglijoje XVIII amžiuje. Jis galėjo būti pavadintas Anglijos karaliaus Jurgio III-ojo žmonos Šarlotės garbei. Pirminė jo versija priminė duonos pudingą su obuoliais.
Jums reikės:
- 4-5 obuolių;
- 4 kiaušinių;
- 200 g cukraus;
- 200 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- žiupsnelio druskos;
- trupučio sviesto formai patepti;
- apibarstymui cukraus pudros (nebūtina).
Gaminimas:
- Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, obuolius supjaustykite riekelėmis ar kubeliais. Obuolius galite apibarstyti cinamonu.
- Kiaušinius iki purumo ir baltumo išplakite cu cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jei naudojate). Plakti reikėtų bent 5 min.
- Į kiaušinių plakinį dalimis, kaskart atsargiai permaišydami įsijokite miltų mišinį iš miltų, kepimo miltelių ir druskos.
- Į tešlą įmaišykite obuolius.
- Kepimo formą ištepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. arba kol viršus gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs (patikrinkite mediniu pagaliuku).
- Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite. Galite apibarstyti cukraus pudra.
- Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle!