Paprastasis obuolių pyragas

Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Miltai - 1 stiklinė, Cukrus - 1 stiklinė, Obuoliai - 2 vienetai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite, kol gausis vientisa balta masė. Kai masė padidės maždaug 3 kartus - suberkite į ją miltus. Miltus berkite neskubėdami, nuolatos maišydami. Kartu suberkite ir kepimo miltelius. maišykite tol, kol gausis vientisa masė. Obuolius nuplaukite, išimkite šerdeles, galite nulupti skūreles, bet tai nėra būtina. Kepimo formelę patepkite sviestu ir sudėkite į ją vidutiniais gabaliukais supjaustytus obuolius. Ant viršaus supilkite tešlą. Kepimo formą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite maždaug 35-40 minučių, kol pyrago viršus gražiai paruduos.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.