Paprastasis obuolių pyragas „Šarlotė“

Paprastasis obuolių pyragas „Šarlotė“ Gamzova Olga | Shutterstock.com

Obuolių pyragas „Šarlotė“ yra daugelio labai mėgstamas.

Manoma, kad pyragas „Šarlotė“ pirmą kartą buvo sukurtas Anglijoje XVIII amžiuje. Jis galėjo būti pavadintas Anglijos karaliaus Jurgio III-ojo žmonos Šarlotės garbei. Pirminė jo versija priminė duonos pudingą su obuoliais.

Jums reikės:

  • 4-5 obuolių;
  • 4 kiaušinių;
  • 200 g cukraus;
  • 200 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
  • žiupsnelio druskos;
  • trupučio sviesto formai patepti;
  • apibarstymui cukraus pudros (nebūtina).

Gaminimas:

  1. Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, obuolius supjaustykite riekelėmis ar kubeliais. Obuolius galite apibarstyti cinamonu.
  2. Kiaušinius iki purumo ir baltumo išplakite cu cukrumi ir vaniliniu cukrumi (jei naudojate). Plakti reikėtų bent 5 min.
  3. Į kiaušinių plakinį dalimis, kaskart atsargiai permaišydami įsijokite miltų mišinį iš miltų, kepimo miltelių ir druskos.
  4. Į tešlą įmaišykite obuolius.
  5. Kepimo formą ištepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą.
  6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. arba kol viršus gražiai paruduos, o vidus bus iškepęs (patikrinkite mediniu pagaliuku).
  7. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinkite. Galite apibarstyti cukraus pudra.
  8. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle!

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.