Pikantiškas padažiukas

Ingredientai: Grietinė - 250 gramai, Actas - 50 mililitrai, Vaisių sultys - 50 mililitrai, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Kiaušiniai - 2 vienetai.

Actą supilkite į gilią lėkštę, įberkite druskos, pipirų ir cukraus, išmaišykite. Kiaušinius išvirkite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus smulkiai sutarkuokite. Sumaišykite grietinę, baltymus ir actą, išplakite plaktuvu, įpilkite sulčių, išmaišykite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.