Ryžių pomidorinė sriuba
AS Foodstudio | Shutterstock.com
Paprasta, tačiau pakankamai soti ir labai skani sriuba puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ją itin tinka patiekti su česnakiniu batonu.
Jums reikės:
- 1 L sultinio (daržovių, vištienos ar mėsos);
- 500 g pomidorų arba 1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų;
- 200 g ryžių (nevirtų);
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- šlakelio aliejaus;
- kelių lauro lapų;
- 1 šaukšto cukraus;
- pagal skonį druskos, pipirų, čili pipirų;
- šviežių žolelių patiekimui.
Patarimas: į sriubą galite sudėti ir mėsą, naudotą sultinio virimui. Ją nukaulinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Gaminimas:
- Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus, jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną iki auksinės spalvos, sudėkite smulkiai pjaustytą ar tarkuotą morką ir pakepkite iki kol šiek tiek suminkštės. Įdėkite smulkintą česnaką ir dar apie minutę pakepkite.
- Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytus pomidorus (arba sudėkite konservuotus pomidorus). Maišant patroškinkite visas daržoves iki kol viskas suminkštės ir skoniai susijungs.
- Ant daržovių supilkite troškinį, suberkite ryžius.
- Išmaišykite pagardinkite druska, pipirais, lauro lapais, dėkite cukraus. Jeigu norite, galite pridėti čili pipirų.
- Užvirkite sriubą, sumažinkite ugnį ir virkite dar 15-20 min. iki kol ryžiai išvirs.
- Sriubą patiekite su šviežiomis, smulkiai sukapotomis žolelėmis.