Purus obuolių pyragas
Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Cukrus - 1 stiklinė, Kiaušiniai - 3 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Cinamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Vanilės ekstraktas - 2 lašai, Obuoliai - 5 vienetai, Cukraus pudra - 1 valgomasis šaukštas.
Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, cinamoną. Kiaušinius plakite su cukrumi iki kol masė pabals ir jos tūris padidės, elektriniu plakikliu reikėtų plakti apie 5 minutes. Į šią masę dalimis, nuolat perplakant suberkite miltų mišinį. Subėrus visą miltų mišinį dar šiek tiek paplakite. Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis. Riekutes dėkite į sviestu pateptą ir miltais apibertą formą, užpilkite tešla. Obuoliai turi būti visiškai padengti tešla. Pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą pyragą galite apiberti cukraus pudra.