Purus obuolių pyragas

Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Cukrus - 1 stiklinė, Kiaušiniai - 3 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Cinamonas - 0.5 arbatinio šaukštelio, Vanilės ekstraktas - 2 lašai, Obuoliai - 5 vienetai, Cukraus pudra - 1 valgomasis šaukštas.

Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, cinamoną. Kiaušinius plakite su cukrumi iki kol masė pabals ir jos tūris padidės, elektriniu plakikliu reikėtų plakti apie 5 minutes. Į šią masę dalimis, nuolat perplakant suberkite miltų mišinį. Subėrus visą miltų mišinį dar šiek tiek paplakite. Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis. Riekutes dėkite į sviestu pateptą ir miltais apibertą formą, užpilkite tešla. Obuoliai turi būti visiškai padengti tešla. Pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Iškeptą pyragą galite apiberti cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.