Purūs varškės keksiukai (receptas)

Varškės keksiukai Real_life_photo | Shutterstock.com

Norisi kažko skanaus, jaukaus ir naminio, tačiau neturite laiko (ar noro) ilgai sukiotis virtuvėje? Tobuliausius varškės keksiukus iškepsite akimirksniu! O skonis tikrai nenuvils - jie purūs, minkštučiai, drėgni ir saikingai saldūs.

12 keksiukų Jums reikės:

  • 1 pakelio (180 g) varškės (rinkitės kuo riebesnę);
  • 150 g sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 100-150 g cukraus (kiekį pasirinkite pagal tai, kokio saldumo keksiukų norite);
  • 200 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
  • žiupsnelio druskos.

Papildomai galima įdėti įvairių šviežių arba džiovintų uogų, vaisių gabaliukų, šokolado, riešutų, kokosų drožlių. Šiuos priedus atsargiai įmaišykite į jau paruoštą tešlą.

Gaminimas:

  1. Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti, kad nesutrauktų kiaušinių.
  2. Cukrų, vanilinį cukrų, druską ištrinkite su varške, supilkite pravėsusį sviestą, išplakite iki vientisos masės.
  3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai perplakite.
  4. Į masę įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  5. Viską gerai išmaišykite.
  6. Jeigu norite, į paruoštą tešlą galite įmaišyti įvairių priedų: uogų, vaisių, šokolado, riešutų, kokosų drožlių.
  7. Į keksiukų formelę įklokite popierinius keksiukų sijonėlius (jeigu naudojate silikoninę formą, tuomet sijonėliai nebūtini).
  8. Paskirstykite tešlą.
  9. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., t.y. iki kol keksiukai pakils, paruduos, o įkištą dantų krapštuką ištrauksite neaplipusį tešla.
  10. Keksiukai skanūs dar šilti, tačiau puikūs ir atvėsę.
  11. Atvėsusius keksiukus galima apibarstyti cukraus pudra, papuošti kremu ar plakta grietinėle.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.