Purūs varškės keksiukai (receptas)
Real_life_photo | Shutterstock.com
Norisi kažko skanaus, jaukaus ir naminio, tačiau neturite laiko (ar noro) ilgai sukiotis virtuvėje? Tobuliausius varškės keksiukus iškepsite akimirksniu! O skonis tikrai nenuvils - jie purūs, minkštučiai, drėgni ir saikingai saldūs.
12 keksiukų Jums reikės:
- 1 pakelio (180 g) varškės (rinkitės kuo riebesnę);
- 150 g sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 100-150 g cukraus (kiekį pasirinkite pagal tai, kokio saldumo keksiukų norite);
- 200 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- žiupsnelio druskos.
Papildomai galima įdėti įvairių šviežių arba džiovintų uogų, vaisių gabaliukų, šokolado, riešutų, kokosų drožlių. Šiuos priedus atsargiai įmaišykite į jau paruoštą tešlą.
Gaminimas:
- Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti, kad nesutrauktų kiaušinių.
- Cukrų, vanilinį cukrų, druską ištrinkite su varške, supilkite pravėsusį sviestą, išplakite iki vientisos masės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart gerai perplakite.
- Į masę įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Viską gerai išmaišykite.
- Jeigu norite, į paruoštą tešlą galite įmaišyti įvairių priedų: uogų, vaisių, šokolado, riešutų, kokosų drožlių.
- Į keksiukų formelę įklokite popierinius keksiukų sijonėlius (jeigu naudojate silikoninę formą, tuomet sijonėliai nebūtini).
- Paskirstykite tešlą.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., t.y. iki kol keksiukai pakils, paruduos, o įkištą dantų krapštuką ištrauksite neaplipusį tešla.
- Keksiukai skanūs dar šilti, tačiau puikūs ir atvėsę.
- Atvėsusius keksiukus galima apibarstyti cukraus pudra, papuošti kremu ar plakta grietinėle.