Pusrytinės bandelės
Ingredientai: Miltai - 250 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Sviestas - 35 gramai, Taukai - 25 gramai, Kefyras - 200 mililitrai.
Miltus sumaišykite su druska, kepimo milteliais, soda. Į mišinį įtarkuokite labai šaltą sviestą, dėkite 2 šaukštus taukų (jeigu pastarųjų neturite, tai truputį padidinkite sviesto kiekį). Centre padarykite duobutę ir į ją pilkite kefyrą. Pirštų galiukais sumaišykite tešlą iki kol sviestas ir taukai ištirps. Tešla gaunasi lipni. Tešlą išverskite ant miltuoto stalo, delnu išplokite ir tešlos viršų taip pat apiberkite miltais. Tešlą perlenkite. Vėl berkite miltų, išplokite, vėl lenkite. Šitaip tešlą perlenkite 4-5 kartus. Tuomet ją iškočiokite iki 2-3 cm storumo ir stikline (stiklinės kraštelį pamiltuokite, kad neliptų) išspauskite apskritimus. Spausdami stiklinės ar formelės nesukite, nes tešla kraštuose susislėgs ir bandelės gali neiškilti. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 230 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol bandelės gražiai apsrus. Tai tradicinis pietinių Amerikos valstijų patiekalas. Tokios bandelės dažnai tiekiamos pusryčiams, su medumi, uogiene, sviestu. Jos taip pat paduodamos prie tuose kraštuose populiarių mėsos, pupelių troškinių. Jas į laukus ir ganyklas pasiimdavo darbininkai.