Pyragas su bulvėmis ir grybais

Ingredientai: Pienas - 100 mililitrai, Šviežios mielės - 20 gramai, Cukrus - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kiaušinis - 1 vienetas, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Druska - 1 žiupsnelis, Pievagrybiai - 300 gramai, Bulvės - 400 gramai, Svogūnai - 150 gramai, Sū.

Į šiltą (ne verdantį) pieną sudėkite cukrų bei mieles ir palikite pastovėti šiltoje vietoje. Maždaug už 15 minučių mielės turėtų iškilti. Atskirame indelyje suplakite kiaušinį su druska, įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Tuomet kiaušinį supilkite į mieles, suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Iš gautos tešlos suformuokite kamuoliuką, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite pastovėti šiltoje vietoje 30 minučių. Svogūnus ir pievagrybius susmulkinkite, bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo formą patepkite aliejumi arba padenkite kepimo popieriumi. Padenkite kepimo formą maždaug 3 mm storio tešlos sluoksniu, kad liktų krašteliai. Tešlos paviršių patepkite grietine, ant viršaus sudėkite pievagrybius, svogūnus ir bulves (sluoksniuotai). Paviršių pagardinkite druska ir patepkite grietine. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu, dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.