Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu

Ingredientai: Kriaušės - 5 vienetai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 140 gramai, Lazdyno riešutai - 100 gramai, Sviestas - 175 gramai, Cukrus - 140 gramai, Tamsus šokoladas - 50 gramai.

Riešutus apkepinkite ir sumalkite. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Riešutus sumaišykite su persijotais miltais, sudėkite sviestą ir trinkite rankomis į trupinius. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, užmaišykite vienalytę tešlą. Kriaušes nuplaukite. Dvi iš jų nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Šokoladą stambiai sutarkuokite ir kartu su kriaušėmis greitai įmaišykite į tešlą. Kepimo formą iškokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Likusias kriaušes nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, įspauskite į tešlą. Kepkite 140 laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą, palikite atvėsti 10 minučių ir perdėkite į lėkštę. Papuošti galima graikiniais riešutais ir kokiu nors sirupu.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.