Pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
Ingredientai: Kriaušės - 5 vienetai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 140 gramai, Lazdyno riešutai - 100 gramai, Sviestas - 175 gramai, Cukrus - 140 gramai, Tamsus šokoladas - 50 gramai.
Riešutus apkepinkite ir sumalkite. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Riešutus sumaišykite su persijotais miltais, sudėkite sviestą ir trinkite rankomis į trupinius. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, užmaišykite vienalytę tešlą. Kriaušes nuplaukite. Dvi iš jų nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Šokoladą stambiai sutarkuokite ir kartu su kriaušėmis greitai įmaišykite į tešlą. Kepimo formą iškokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Likusias kriaušes nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, įspauskite į tešlą. Kepkite 140 laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą, palikite atvėsti 10 minučių ir perdėkite į lėkštę. Papuošti galima graikiniais riešutais ir kokiu nors sirupu.