Pyragas „Zebriukas“

Ingredientai: Kiaušinai - 5 vienetai, Cukrus - 2 stiklinės, Sviestas - 200 gramų, Grietinė - 1 stiklinė, Miltai - 2 stiklinės, Kakava (netirpi, karti) - 2 valgomieji šaukštai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Kiaušinius plakite su cukrumi iki kol susidarys baltos putos, tuomet įsijokite miltus, kepimo miltelius, pilkite tirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą (truputį sviesto pasilikite formai patepti), dėkite grietinės ir labai gerai perplakite. Gautą tešlą padalinkite į du dubenis. Į vieną jų įmaišykite kakavą, o kitą - 2 papildomus šaukštus miltų. Turėsite baltą bei šokoladinę tešlą. Į platesnę (26-28 cm) formą atsegamais kraštais pilkite tešlą. Pirmiausiai į formos centrą pilkite keletą šaukštų baltos tešlos, tuomet - keletą šaukštų šokoladinės tešlos. Šitaip, pilant tešlą porcijomis į formos centrą, nemaišant sunaudokite tešlą iš abiejų dubenų. Kuo didesnėmis porcijomis pilsite tešlą, tuo didesni bus „Zebriuko“ dryžiai. Tešlą optimalu pilti 3-4 šaukštų porcijomis. Pyragą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., jeigu centras dar žalias (patirinkite dantų krapštuku), tai kaitrą sumažinkite iki 180C, pyragą pridenkite folijos lakštu ir kepkite iki kol visiškai iškeps. Paprastas, tačiau skanus ir labai dailiai atrodantis kepinys.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.