Pyragėliai su kopūstų įdaru
Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Aliejus - 100 mililitrai, Kiaušinis - 1 vienetas, Kopūstai - 2 kilogramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Kmynai - 1 arbatinis šaukštelis.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, morką sutarkuokie. Apkepkite aliejuje, kol gražiai pagels. Supjaustykite šiaudeliais kopūstus, sudėkite į apkeptas daržoves ir baikite troškinti (neuždenkite). Pagal skonį pabarstykite druska, palikite atvėsti. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską su 0,5 stiklinės vandens ir aliejumi, užmaišykite elastingą ir minkštą tešlą. Padalinkite tešlą į 12 dalių, iškočiokite plonus paplotėlius, uždėkite įdaro ir susukite (šonus užlenkite ant įdaro). Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite pyragėlius siūle žemyn ir aptepkite išplaktu kiaušiniu. Pabarstykite kmynais ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes.