Ryžių ir lęšių blyneliai su įdaru
Ingredientai: Ryžiai - 1 stiklinė, Lęšiai - 100 gramai, Cukrus - 0.5 arbatinio šaukštelio, Druska - 0.5 valgomojo šaukšto, Sviestas, išlydytas - 6 valgomieji šaukštai, Bulvės - 8 vienetai, Imbiero milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Paprika - 1 vienetas, A.
Ryžius ir lęšius užpilti vandeniu ir palikti mirkti per naktį. Nusausinti ir sutrinti. Įmaišyti prieskonius ir sviestą. Uždengus palikti 2-3 val. Iškepti blynelius, įkaitintame aliejuje. Vienas blynas iš 2-3 šaukštų blynų tešlos. Išvirti bulves su lupenom. Nulupti ir sutrinti. Į bulves įmaišyti imbierą, susmulkintą papriką (arba paprikos miltelių), aliejų, kmynus, garstyčias ir ciberžolę. Blynelius perlenkti ir į vidų įdėti bulvių įdaro. Skanaus!