Saldūs karšti sumuštiniai su varške

Ingredientai: Batono riekės - 5 vienetai, Kreminė varškė - 200 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis, Vynuogės - 1 sauja, Sviesto ar aliejaus (formai patepti) - 1 valgomasis šaukštas.

Varškę išplakite su kiaušiniu, suberkite cukrų (jo galite naudoti ir daugiau arba mažiau, berkite pagal skonį) vanilinį cukrų. Viską gerai perplakite. Vynuoges pjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Varškės mase aptepkite batono riekutes, ant viršaus sudėliokite perpjautas vynuoges. Riekeles sudėkite į riebalais pateptą formą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Varškės masę galima pagerinti džiovintais ar šviežiais vaisiais, uogomis, riešutų gabaliukais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.