Salotos „Drakoniukas“

Ingredientai: Vištienos filė - 300 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Sūris - 100 gramai, Riešutai (migdolai, graikiniai) - 0.5 stiklinės, Majonezas - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Salotų lapai - 2 vienetai, Alyvuogės - 2 vienetai.

Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, o vištieną - kubeliais. Apkepkite kartu aliejuje, paskaninkite prieskoniais (pavyzdžiui, kariu). Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Stambiai sutarkuokite sūrį. Morką išvirkite, nuvalykite ir sutarkuokite. Susmulkinkite riešutus. Sluoksniuokite drakoniuko formos salotas: vištiena su svogūnu, majonezas, kiaušiniai, majonezas, sūris, morka, majonezas, riešutai. Papuoškite salotų lapais (sparnai), alyvuogėmis (akutės) ir sveikais riešutais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.