Salotos „Mimoza“
Ingredientai: Kiaušiniai - 5 vienetai, Konservuotas tunas - 2 skardinės, Sūris - 150 gramai, Majonezas - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Didelė morka - 1 vienetas, Didelė bulvė - 1 vienetas, Druska - 1 žiupsnelis.
Kiaušinius išvirkite, atsargiai atskirkite trynius ir baltymus. Baltymus sutarkuokite arba labai smulkiai supjaustykite, o trynius sutrinktie šakute. Baltymų ir trynių nemaišykite. Morką ir bulves išvirkite ir sutarkuokite (galite pasilikti porą morkos griežinėlių papuošimui). Daržovių nemaišykite. Svogūną labai smulkiai supjaustykite. Sūrį sutarkuokite. Tuną nuspauskite nuo skysčio, sumaišykite su trupučiu majonezo, pagardinkite druska. Sluoksniuokite salotas - dėkite tuno sluoksnį, tuomet svogūnus, patepkite šiek tiek majonezo, suberkite sūrį, vėl tepkite majonezo, sudėkite sutarkuotą bulvę, vėl patepkite truputį majonezo, sudėkite tarkuotą morką, vėl patepkite majonezu, dėkite kiaušinių baltymus, patepkite majonezu, užbarstykite kiaušinių tryniais ir papuoškite. Susluoksniuotas salotas porą valandų palaikykite šaldytuve.