Sluoksniuota mišrainė su žuvimi „Mimoza“

Sluoksniuota mišrainė su žuvimi „Mimoza“ bonchan | Shutterstock.com

Mišrainei „Mimoza“ tereikės bulvių, morkų, kiaušinių ir konservuotos žuvies (pavyzdžiui, tuno, skumbrės ar lašišos), tačiau ji atrodo tikrai šventiškai ir yra labai skani bei soti.

Mišrainę geriausia sluoksniuoti dideliame stikliniame inde arba atskirose taurėse ar kituose stikliniuose indeliuose, kad matytųsi sluoksniai. Ją taip pat galima susluoksniuoti naudojant konditerinį žiedą ar kitą formą ir ją vėliau nuimti.

Jums reikės:

  • 200 g konservuotos žuvies (pvz., tuno, skumbrės ar lašišos);
  • 4 kiaušinių;
  • 3 bulvių
  • 3 morkų;
  • 1 mažo svogūno;
  • 100 g majonezo;
  • pagal skonį druskos ir pipirų;
  • pundelio krapų papuošimui.

Gaminimas:

  1. Bulves ir morkas išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir atskirai stambiai sutarkuokite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite, atskirkite trynius ir baltymus. Atskirai sutarkuokite arba sutrinkite šakute.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną. Jei norite švelnesnio skonio, nuplikykite verdančiu vandeniu.
  4. Nuo konservuotos žuvies nupilkite ir nuspauskite skystį, sutrinkite šakute.
  5. Susluoksniuokite mišrainę, kiekvieną sluoksnį lengvai pabarstydami druska, pipirais ir aptepdami majonezu.
  6. Pirmas sluoksnis - bulvės;
  7. Antras sluoksnis - morkos;
  8. Trečias sluoksnis - žuvis;
  9. Ketvirtas sluoksnis - svogūnai;
  10. Penktas sluoksnis - kiaušinių baltymai;
  11. Šeštas sluoksnis - kiaušinių tryniai.
  12. Paruoštą mišrainę bent 2-3 val. palaikykite šaldytuve.
  13. Prieš tiekdami papuoškite krapais ar kitais žalumynais.
     

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.