Sausainiai su obuoliais
Angelica Parisi | Shutterstock.com
Rudeniu kvepiantys ir tikrai paprastai paruošiami sausainiai su obuoliais, kuriems nereikės jokių įmantrių ingredientų.
Jums reikės:
- 500 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 150 g cukraus;
- 200 g sviesto;
- 4 kiaušinių;
- 4-5 obuolių;
- pagal skonį cinamono (nebūtina);
- cukraus pudros apibarstymui (nebūtina).
Gaminimas:
- Cukrų, kiaušinius (kambario temperatūros) išplakite iki vientisos masės.
- Išlydykite sviestą. Palaukite kol šiek tiek pravės ir supilkite į cukraus ir kiaušinių masę. Permaišykite.
- Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir permaišykite iki kol tešla bus vientisa.
- Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais arba sutarkuokite stambia tarka.
- Obuolius įmaišykite į tešlą.
- Į tešlą taip pat galite įberti šiek tiek cinamono.
- Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu kraukite tešlos kalnelius.
- Palikite didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai išsiplės.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
- Iškepusius sausainius galite apiberti cukraus pudra.