Sausainiai su obuoliais

Sausainiai su obuoliais Angelica Parisi | Shutterstock.com

Rudeniu kvepiantys ir tikrai paprastai paruošiami sausainiai su obuoliais, kuriems nereikės jokių įmantrių ingredientų.

Jums reikės:

  • 500 g miltų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 150 g cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 4 kiaušinių;
  • 4-5 obuolių;
  • pagal skonį cinamono (nebūtina);
  • cukraus pudros apibarstymui (nebūtina).

Gaminimas:

  1. Cukrų, kiaušinius (kambario temperatūros) išplakite iki vientisos masės.
  2. Išlydykite sviestą. Palaukite kol šiek tiek pravės ir supilkite į cukraus ir kiaušinių masę. Permaišykite.
  3. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir permaišykite iki kol tešla bus vientisa.
  4. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais gabaliukais arba sutarkuokite stambia tarka.
  5. Obuolius įmaišykite į tešlą.
  6. Į tešlą taip pat galite įberti šiek tiek cinamono.
  7. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu kraukite tešlos kalnelius.
  8. Palikite didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai išsiplės.
  9. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  10. Iškepusius sausainius galite apiberti cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Varškės sausainiai, kurie niekada neatsibosta

Labai greitai ir tikrai paprastai paruošiami varškės sausainiukai, kurių tiesiog niekada nebūna gana!

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Trapūs sviestiniai sausainiai su krakmolu

Labai skanūs, trapūs ir burnoje tirpstantys sausainiai.