Sausainių eglutė
Ingredientai: Sviestas - 200 gramai, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Cukrus - 150 gramai, Grietinė - 100 gramai, Kepimo milteliai/soda - 3 gramai, Kvietiniai miltai - 380 gramai, Baltasis šokoladas - 100 gramai, Grietinėlė, neriebi - 100 mililitrai, Kokoso.
Porą minučių plakite plaktuvu baltymus, tada įmaišykite pusę cukraus ir plakite dar 3-4 minutes. Sudėkite grietinę ir likusį cukrų, plakite, kol jis ištirps. Po truputį sudėkite sviesto gabaliukus, maišykite iki vienalytės masės. Įberkite stiklinę miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, išplakite. Įdėkite dar vieną, pamaišykite šaukštu. Pridėję dar pusę stiklinės, minkykite rankomis. Miltų berkite tiek, kad tešla nebekibtų. Įkiškite tešlą į šaldytuvą, kad atvėstų. Iškirpkite popierinės žvaigždės šabloną, tada jos viduje galite nubrėžti penkių mažesnių žvaigždžių kontūrus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ant pergamentinio popieriaus gana storai (6-7 mm) iškočiokite pusę tešlos. Išpjaukite peiliu pagal turimą šabloną ir kepkite pabadę apie 10 minučių. Sausainiai turi būti iškepę, bet šviesūs ir minkšti. Lygiai taip pat paruoškite ir antrą tokią pat žvaigždutę. Toliau tokiu pat būdu kepkite po 2 vis mažesnes žvaigždutes (iš viso - 12). Kuo jos mažesnės, tuo daugiau telpa vienoje skardoje, tad procesas užtrunka greičiau. Sausainius būtinai atvėsinkite, įkiškite kelioms valandoms į šaldytuvą. Glazūrai karšto vandens vonelėje ištirpinkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite grietinėlę. Kol šokoladas tirpsta, sumaišykite kokoso drožles su cukraus pudra ir krakmolu. Šokoladą atvėsinkite ir sumaišykite su šiuo mišiniu. Tepkite kremą ant kiekvieno sausainio teptuku - turi išeiti maždaug 2-3 mm sluoksnis. Perteklių nuo kraštų nuvalykite peiliu. Leiskite kelias valandas padžiūti. Sausainius galima taip paruošti likus kelioms dienoms iki švenčių, įvynioti į foliją ir laikyti šaldytuve. Atėjus joms, atsargiai sudėkite sausainius vieną ant kito, pasukdami aplink ašį. Skanaus!