Škotiški kiaušiniai

Ingredientai: Kiaušiniai - 5 vienetai, Jautienos faršas (gali būti ir kitoks) - 500 gramų, Česnakas - 2 skiltelės, Sojų padažas - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Džiūvėsėliai - 300 gramų, Aliejus (virimui) - 300 mililitrų, Druska, .

4 kiaušinius kietai išvirkite, bet jokiu būdu nepervirkite. Atvėsinkite, nulupkite. Jautienos faršą, spaustuku perspaustą ar labai smulkiai sukapotą česnaką, sojų padažą, druską, pipirus, sumaišykite. Labai gerai padaužykite, pamėtykite faršo gumulėlį į indą, kad neliktų oro tarpų, faršas būtų vientisas. Į faršą papildomai galima įmaišyti žalumynų, kitų prieskonių. Faršą padalinkite į 4 dalis. Suformuokite blyną, į jo centrą dėkite virtą kiaušinį, gerai užspauskite visus kraštelius, suteikdami rutuliuko ar cepelino formą. Likusį žalią kiaušinį išplakite. Į atskirus idelius įberkite miltus ir džiūvėsėlius. Paruoštus kotletus pavoliokite, visų pirma, miltuose, tuomet kiaušiniuose ir galiausiai džiūvėsėliuose. Galite šį procesą pakartoti, jeigu norite, kad traškus apvalkalas būtų storesnis. Paruoštus kotletus apskrudinkite aliejuje iki auksinės plutelės. Tuomet dėkite į 180C įkaitintą orkaitę ir pakepkite dar 10-15 min. Sotų patiekalą patiekite su mėgiamu padažu, gaiviomis salotomis. Taip pat galite paruošti mažus škotiškus kiaušinius, panaudodami putpelių kiaušinius, toks patiekalas tiks kaip užkandis (galima perverti smeigtukais su agurko griežinėliu, vyšniniu pomidoru).

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.