Šokolade mirkyti sausainiai

Ingredientai: Sviestas - 140 gramai, Cukrus - 40 gramai, Vanilės ekstraktas - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 120 gramai, Šokolado - 80 gramai.

Sviestą ištirpinti. Sumaišyti su cukrumi ir vanile. Suberti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Sausainius daryti su mėsmale ir sausainių forma. Kepti orkaitėje 180 laipsnių karščio apie 15 minučių. Šokoladą susmulkinti sudėti į dubenėlį. Į puodą įpilti vandens, palaukti kol užvirs, tuomet ant puodo uždėti dubenėlį su šokoladu ir leisti jam ištirpti. Kai šokoladas ištirps, į jį pamirkyti sausainius.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.