Šokoladiniai kefyro ledai
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2024-08-21
New Africa | Shutterstock.com
Švelnaus skonio, kremiški ir ne per daug saldūs šokoladiniai ledai, kuriems reikės tik keturių ingredientų.
Jums reikės:
- 500 ml kefyro;
- 150 ml riebios grietinėlės;
- 100 g juodojo šokolado;
- 100 g cukraus (kiekį galima padidinti arba pamažinti pagal skonį).
Gaminimas:
- Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir ištirpinkite vandens garų vonelėje, t.y. sudėkite į indą, o jį įstatykite ant puodo su verdančiu vandeniu. Atidėkite, kad kiek atvėstų.
- Kefyrą, grietinėlę, cukrų ir tirpintą šokoladą gerai išmaišykite.
- Masę dėkite į ledų gaminimo aparatą.
- Jeigu ledų gaminimo aparato neturite, masę supilkite į formą ir dėkite į šaldymo kamerą, tačiau stingstančius ledus periodiškai išraukite ir permaišykite, kad jų tekstūra būtų švelnesnė ir nesusidarytų dideli ledo kristalai.





