Šokoladinis padažas

Ingredientai: Kartusis šokoladas - 40 gramai, Kondensuotas pienas - 120 gramai, Sviestas - 15 gramai, Karti kakava - 1 valgomasis šaukštas, Grietinėlė, neriebi - 60 mililitrai.

Pasiruoškite vandens garų vonelę - į puodą pilkite vandens, ant jo pastatykite karščiui atsparų indą ir kaitinkite iki kol vanduo užvirs. Virš garų kaistančiame inde ištirpinkite šokoladą ir sviestą, maišykite iki vienalytės konsistencijos. Ugnį išjunkite. Į sviesto ir šokolado masę įmaišykite kakavą, gerai permaišykite. Tuomet sudėkite kondensuotą pieną, vėl išmaišykite. Galiausiai supilkite grietinėlę ir vėl permaišykite. Padažas gaunasi pakankamai tirštas, bet tekantis, jis nesustingsta, tad netiks glazūravimui. Šį padažą skanu patiekti prie blynų, skrebučių, pyrago riekelės ar bandelės, vaisių ir ledų.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.