Šokoladinis padažas

Ingredientai: Kartusis šokoladas - 40 gramai, Kondensuotas pienas - 120 gramai, Sviestas - 15 gramai, Karti kakava - 1 valgomasis šaukštas, Grietinėlė, neriebi - 60 mililitrai.

Pasiruoškite vandens garų vonelę - į puodą pilkite vandens, ant jo pastatykite karščiui atsparų indą ir kaitinkite iki kol vanduo užvirs. Virš garų kaistančiame inde ištirpinkite šokoladą ir sviestą, maišykite iki vienalytės konsistencijos. Ugnį išjunkite. Į sviesto ir šokolado masę įmaišykite kakavą, gerai permaišykite. Tuomet sudėkite kondensuotą pieną, vėl išmaišykite. Galiausiai supilkite grietinėlę ir vėl permaišykite. Padažas gaunasi pakankamai tirštas, bet tekantis, jis nesustingsta, tad netiks glazūravimui. Šį padažą skanu patiekti prie blynų, skrebučių, pyrago riekelės ar bandelės, vaisių ir ledų.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.