Šokoladinis padažas
Ingredientai: Kartusis šokoladas - 40 gramai, Kondensuotas pienas - 120 gramai, Sviestas - 15 gramai, Karti kakava - 1 valgomasis šaukštas, Grietinėlė, neriebi - 60 mililitrai.
Pasiruoškite vandens garų vonelę - į puodą pilkite vandens, ant jo pastatykite karščiui atsparų indą ir kaitinkite iki kol vanduo užvirs. Virš garų kaistančiame inde ištirpinkite šokoladą ir sviestą, maišykite iki vienalytės konsistencijos. Ugnį išjunkite. Į sviesto ir šokolado masę įmaišykite kakavą, gerai permaišykite. Tuomet sudėkite kondensuotą pieną, vėl išmaišykite. Galiausiai supilkite grietinėlę ir vėl permaišykite. Padažas gaunasi pakankamai tirštas, bet tekantis, jis nesustingsta, tad netiks glazūravimui. Šį padažą skanu patiekti prie blynų, skrebučių, pyrago riekelės ar bandelės, vaisių ir ledų.