Šokoladinis tortas su citrininiu kremu
Ingredientai: Kiaušiniai - 5 vienetai, Trinys - 1 vienetas, Sviestas - 70 gramai, Kakava - 20 gramai, Migdolai - 30 gramai, Miltai - 130 gramai, Cukrus - 200 gramai, Grietinėlė - 150 mililitrai, Citrinos - 2 vienetai.
Susmulkinkite riešutus. Išplakite 1 kiaušinį su 50 g cukraus. Supilkite 70 g tirpinto sviesto, suberkite riešutus, išmaišykite. Suberkie kakavą ir miltus, išminkykite tešlą, išklokite ja riebalais išteptą formą, padarykite kraštelius, pridenkite maistine plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Maistinę plėvelę nuimkite, pyrago pagrindą pridenkite kepimo popieriumi, o ant viršaus užberkite pupų arba žirnių, kad kepdama tešla neišsipūstų. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 minučių. Nutarkuokite citrinų žievelę, išspauskite apie 100 ml sulčių. Likusius kiaušinius ir trynį išplakite su cukrumi, supilkite grietinėlę, vėl išplakite, suberkite žievelę, supilkite sultis, išmaišykite. Supilkite įdarą ant pagrindo, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes. Atvėsinkite ir papuoškite tarkuotu šokoladu.