Šokolado padaže mirkytos kriaušės

Ingredientai: Kriaušės - 500 gramai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Gvazdikėliai - 4 vienetai, Citrinos žievelė - 1 vienetas, Pienas - 1 stiklinė, Kakava - 1 valgomasis šaukštas, Krakmolas - 10 gramai.

Nulupkite kriaušes ir išvirkite cukrumi bei prieskoniais paskanintame vandenyje. Išvirusias kriaušes palikite nudžiūti ir sudėkite į dubenį. 1 šaukštą sukraus sumaišykite su kakavos milteliais, krakmolą ištirpinkite šaltame piene ir viską supilkite į verdantį pieną. Šiek tiek pakaitinkite, nuolatos maišydami. Kriaušes užpilkite gautu padažu ir padėkite atšalti.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.