Sriuba su raugintais agurkais
Ingredientai: Vanduo - 2.5 litro, Perlinės kruopos - 0.5 stiklinės, Bulvės - 4 vienetai, Morka - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Pipirai - 4 vienetai, Lauro lapas - 1 vienetas, Rauginti agurkai - 2 vienetai, Agurkų sūrymas - 0.5 stiklinės.
Kruopas nuplaukite, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 40 minučių išbrinkti. Užkaiskite puodą su vandeniu, sudėkite kruopas ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Kai kruopos bus minkštos, nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite bulves, sudėkite jas į sriubą. Įmeskite lauro lapą ir kelis pipirus. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, morką nuskuskite ir sutarkuokite, apkepkite su svogūnu. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite pjaustytus agurkus ir sudėkite apkepintas daržoves, prieš pat pabaigą supilkite sūrymą ir baikite virti. Išpilstykite į lėkštes, papuoškite žalumynais ir patiekite.