Orkaitėje keptas moliūgas su česnakais ir žolelėmis

Orkaitėje keptas moliūgas su česnakais ir žolelėmis Oksana Mizina | Shutterstock.com

Orkaitėje moliūgas iškepa labai kvapnus ir skanus. Jį galima patiekti, kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos, taip pat dėti į salotas (puikios salotos pavyks iš įvairių salotų lapų, keptų moliūgų, sutrupinto ožkos ar fetos sūrio, įvairių skrudintų riešutų, sėklų). Keptą moliūgą tinka truputį apšlakstyti medumi ar klevų sirupu.

Jums reikės:

  • 1 kg moliūgo;
  • 0,5 galvutės česnako;
  • 2 rozmarinų ar čiobrelių šakelių;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais ar riekėmis, pašalinkite sėklas. 
  2. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi, tarp riekių išdėliokite stambiai supjaustytus česnakus, čiobrelio ar rozmarino šakeles. Pabarstykite druska, pipirais. 
  3. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki kol moliūgas suminkštės, truputį apskrus. 
  4. Kepimo laikas priklauso nuo kubelių ar riekių dydžio, moliūgo veislės. 

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Skelbimai

4,00 €
34 | 6 | XS
1,00 €
36 | 8 | S
6,00 €
34 | 6 | XS