Orkaitėje keptas moliūgas su česnakais ir žolelėmis
Oksana Mizina | Shutterstock.com
Orkaitėje moliūgas iškepa labai kvapnus ir skanus. Jį galima patiekti, kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos, taip pat dėti į salotas (puikios salotos pavyks iš įvairių salotų lapų, keptų moliūgų, sutrupinto ožkos ar fetos sūrio, įvairių skrudintų riešutų, sėklų). Keptą moliūgą tinka truputį apšlakstyti medumi ar klevų sirupu.
Jums reikės:
- 1 kg moliūgo;
- 0,5 galvutės česnako;
- 2 rozmarinų ar čiobrelių šakelių;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
- Moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais ar riekėmis, pašalinkite sėklas.
- Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi, tarp riekių išdėliokite stambiai supjaustytus česnakus, čiobrelio ar rozmarino šakeles. Pabarstykite druska, pipirais.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki kol moliūgas suminkštės, truputį apskrus.
- Kepimo laikas priklauso nuo kubelių ar riekių dydžio, moliūgo veislės.