Su citrina kepta višta
Ingredientai: Rozmarinas - 2 arbatiniai šaukšteliai, Paprikos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Pipirai - 1 arbatinis šaukštelis, Citrinos - 2 vienetai, Vištienos sultinys - 250 mililitrų, Medus - 1 valgomasis šaukštas, .
Nuo vienos citrinos nutarkuokite apie 2 šaukštelius žievelės, likusią žievę nulupkite. Nuluptą citriną supjaustykite kubeliais. Sumaišykite druską, pipirus, paprikos miltelius, rozmariną. Šiuo mišiniu labai gerai ištrinkite nusausintą vištą iš visų pusių ir iš vidaus. Į vištos vidų sudėkite citrinos kubelius. Galite susiūti ar suimti persmeigiant dantų krapštukais. Vištą dėkite į kepimo formą. Likusią nenuluptą citriną supjaustykite riekelėmis ir sudėliokite šalia vištos. Vieną ar dvi riekeles galite pakišti po višta. Įpilkite sultinį. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 75 min. Kartas nuo karto vištą palaistykite formoje esančiu sultiniu. Nutarkuotą citrinos žievelę sumaišykite su medumi, obuolių sultimis ir aliejumi. Aptepkite jau iškepusią vištą ir ją dar 5-10 min. grąžinkite į orkaitę, kad apskrustų. Iškepa labai aromatinga, minkšta ir sultinga višta. Ją galima tiekti su ryžiais, šviežiomis daržovėmis, ypač tiks salotos su agurkais ir žaliosiomis alyvuogėmis.