Sumuštinukai „Kalėdų eglutė“ šventiniam stalui (receptas)

Sumuštinukai, užkandžiai Kalėdoms Elena Hramova | Shutterstock.com

Tereikės kelių iešmelių užkandžiams ir kasdienių sumuštinių ingredientus galima paversti mažytėmis stalo puošmenomis. Kalėdų eglutę primenantys sumuštiniai puikiai tiks šventiniams pusryčiams arba kaip dailus užkandis kalėdinių pietų ar vakarienės stalui.

5 sumuštinukams jums reikės:

  • 5 prancūziško batono riekelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • 1 pomidoro;
  • 1 agurko;
  • 5 alyvuogių;
  • 5 dešros ar kumpio griežinėlių;
  • 2 sūrio riekelių;
  • 5 iešmelių užkandžiams.

Gaminimas:

  1. Batono riekeles apšlakstykite aliejumi ir įdėkite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. 5 min. paskrudinkite.
  2. Agurką daržovių skustuku supjaustykite juostomis.
  3. Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais.
  4. Iš sūrio riekelių maža sausainių formele išspauskite gėlytes ar kitas formas.
  5. Suformuokite sumuštinukus: ant skrudinto batono dėkite pomidoro, sūrio, dešros ar kumpio, armonikėle sulankstytą agurką (jį lenkite taip, kad pirmas sulenkimas būtų plačiausias, o viršutinis - siauriausias) ir galiausiai alyvuogę. Perverkite iešmeliu.
  6. Papuoškite stalą, o tuomet skanaukite.

Susiję straipsniai

Sluoksniuotos tešlos eglutės su kumpiu ir sūriu (receptas)

Kalėdų stalui ieškote paprasto, pigaus ir gražaus užkandžio, kurį valgys ir vaikai? Išbandykite šį receptą!

Kalėdų eglutės su šokoladu ant pagaliuko (receptas)

Skanios, dailios ir itin paprastai paruošiamos Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos šaldytos tešlos tikrai papuoš šventinį stalą.

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.