Sumuštinukai „Kalėdų eglutė“ šventiniam stalui (receptas)

Tereikės kelių iešmelių užkandžiams ir kasdienių sumuštinių ingredientus galima paversti mažytėmis stalo puošmenomis. Kalėdų eglutę primenantys sumuštiniai puikiai tiks šventiniams pusryčiams arba kaip dailus užkandis kalėdinių pietų ar vakarienės stalui.
5 sumuštinukams jums reikės:
- 5 prancūziško batono riekelių;
- šlakelio aliejaus;
- 1 pomidoro;
- 1 agurko;
- 5 alyvuogių;
- 5 dešros ar kumpio griežinėlių;
- 2 sūrio riekelių;
- 5 iešmelių užkandžiams.
Gaminimas:
- Batono riekeles apšlakstykite aliejumi ir įdėkite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. 5 min. paskrudinkite.
- Agurką daržovių skustuku supjaustykite juostomis.
- Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais.
- Iš sūrio riekelių maža sausainių formele išspauskite gėlytes ar kitas formas.
- Suformuokite sumuštinukus: ant skrudinto batono dėkite pomidoro, sūrio, dešros ar kumpio, armonikėle sulankstytą agurką (jį lenkite taip, kad pirmas sulenkimas būtų plačiausias, o viršutinis - siauriausias) ir galiausiai alyvuogę. Perverkite iešmeliu.
- Papuoškite stalą, o tuomet skanaukite.